Romania consultation center

Bine ați venit la Centrul de consultare! Acest ghid este conceput astfel încât să vă ajute să navigați pe platforma noastră, să participați la consultări, să accesați resurse și să oferiți feedback care ne vor ajuta să îmbunătățim continuu serviciile noastre.   Al dumneavoastră sincer,  Altogether!

Accesarea Centrului de consultare – Centrul de consultare poate fi accesat prin intermediul site-ului nostru web sau prin telefon mobil, care sunt concepute pentru o navigare ușoară și o experiență ușor de utilizat. Pur și simplu vizitați site-ul. Odată aflați pe platformă, vă puteți conecta folosind datele dvs. de utilizator unice. Dacă nu aveți încă un cont, vă puteți înregistra dând clic pe butonul „Înscriere” și urmând instrucțiunile date.

Accesarea resurselor – După conectare, puteți accesa o gamă largă de resurse de pe pagina de pornire. Pe lângă programul nostru de auto- învățare, aceste resurse includ documente, articole, webinarii, videoclipuri, link-uri legate de directivele UE, reglementări, informații despre proiectul nostru și alte informații relevante. Resursele sunt clasificate pe teme pentru o navigare ușoară. Faceți clic pe categoria aleasă pentru a accesa resursele respective. Unele resurse pot fi disponibile pentru descărcare, în timp ce altele pot fi vizualizate direct pe platformă.

Participare la consultări – Puteți participa la consultări individual sau în grup, în funcție de tipul de consultare. Pentru a vă alătura unei consultări, faceți clic pe fila „Consultări” de pe pagina de pornire a platformei. Acest lucru vă va arăta o listă de consultări în curs la care puteți participa. Fiecare consultare are o scurtă descriere și un buton „Enter”. Faceți clic pe „Enter” pentru a vă alătura consultării. În timpul consultării, veți putea interacționa cu experți și alte părți interesate, veți putea pune întrebări și contribui la discuții.

Consultări cu experți Una dintre caracteristicile principale ale Centrului de consultare este disponibilitatea experților pentru consultări online și offline. Acești experți sunt profesioniști din diverse domenii relevante pentru proiectul nostru și sunt disponibili pentru a vă ajuta legat de dilemele  dumneavoastră, pentru a vă oferi îndrumări și pentru a facilita discuții fructuoase.

  • Consultări online – Pentru consultări online, puteți programa o întâlnire cu un expert disponibil prin intermediul funcției „Rezervați o consultare” de pe platforma noastră. După ce selectați o dată și o oră, programarea va fi confirmată în funcție de disponibilitatea expertului.
  • Consultări offline – Dacă preferați consultări față în față, puteți organiza o consultare offline la unul dintre centrele noastre de consultare offline.
  • Disponibilitate și programare – Experții noștri sunt disponibili pentru consultare în medie 4 zile pe lună în fiecare țară. Însă disponibilitatea poate varia în funcție de expert și de țară.
  • Zile lucrătoare – Zilele lucrătoare ale experților vor fi anunțate și promovate în avans. Puteți verifica aceste detalii pe platformă sau puteți primi notificări dacă optați pentru ele. Acest sistem vă asigură că vă puteți planifica consultarea în prealabil.
  • Experți naționali – Avem o echipă de experți naționali din Serbia, Muntenegru, Spania, România, Portugalia, Polonia și Germania. Acești experți vor asigura consultarea prin intermediul centrului de consultare timp de 12 luni. Acești profesioniști sunt  versați în domeniile lor și au capacitatea de a oferi sfaturi și îndrumări bine gândite.
  • Experți externi – Experții externi joacă un rol crucial în centrele noastre de consultare. Aceștia ajută la contactarea lucrătorilor și a angajatorilor, la implicarea părților interesate în centrele de consultare și la furnizarea analizei părților interesate. De asemenea, asigură verificări și îmbunătățiri ale platformei de auto-învățare.

Obiectivul procesului nostru de consultare este de a facilita schimbul eficient de informații și de a vă asigura că dilemele și preocupările dvs. vor ajunge la adresa corespunzătoare. Experții noștri sunt aici pentru a vă sprijini, indiferent dacă sunteți lucrător, funcționar, angajator sau parte a publicului sau membru al sindicatului. Angajamentul dvs. este foarte apreciat și binevenit.

Oferire de feedback

Feedback-ul dvs. este crucial pentru noi. Ne ajută să înțelegem nevoile dvs. și să îmbunătățim serviciile noastre. Pentru a oferi feedback, faceți clic pe fila „Feedback” din pagina de pornire. Vi se va solicita să evaluați experiența dvs. cu centrul de consultare și să oferiți orice propuneri de îmbunătățire. Răspunsurile dvs. vor fi anonime și utilizate strict în scopuri de îmbunătățire. Alternativ, după fiecare consultare, va apărea un formular de feedback. Puteți evalua consultarea și puteți oferi orice comentarii sau sugestii.

Suport tehnic

În cazul în care întâmpinați orice dificultăți tehnice în timp ce utilizați centrul de consultare, vă rugăm să faceți clic pe fila „Ajutor” sau „Asistență”. Puteți descrie problema dvs., iar echipa noastră de suport tehnic vă va ajuta în cel mai scurt termen posibil.

Centrul nostru de consultare este conceput pentru a fi un spațiu simplu, informativ și să servească drept o platformă de colaborare. Sperăm că acest ghid va face ca experiența dvs. cu noi să fie mai eficientă și mai productivă. Angajamentul și feedback-ul dvs. sunt foarte prețioase, deoarece ne străduim să îmbunătățim continuu platforma și serviciile noastre. Bucurați-vă de călătoria dvs. cu noi!    

 Al dumneavoastră sincer, Altogether!