Home Forums Forum 1 Witam

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    lukasz.office
    Participant

Niestety muszę złożyć wypowiedzenie. Planowałam to zrobić za kilka miesięcy, ale obecna sytuacja zmusza mnie do wcześniejszego działania. Chciałabym zapytać o kilka kwestii:

Czy w trakcie okresu wypowiedzenia, w pierwszym miesiącu, pracodawca może odmówić mi udzielenia urlopu? Złożyłam wniosek urlopowy, ponieważ zapłaciłam za wyjazd, gdy sytuacja była jeszcze znośna. Urlop przewidziany jest na koniec sierpnia, jednak wniosek urlopowy nie został jeszcze podpisany, a dotychczas miała miejsce jedynie informacja ustna.

Czy podczas okresu wypowiedzenia mogę nadal korzystać z usług Luxmedu finansowanych przez pracodawcę? Czy pracodawca może zablokować dostęp do tych usług, jeśli jest to wyłącznie jego decyzja? Mam zaplanowane różne wizyty i badania u specjalistów, dlatego te informacje są dla mnie bardzo ważne.

Bardzo proszę o odpowiedź.

Z usług LuxMedu może Pani korzystać, dopóki jesteś zatrudniona w naszej firmie. Natomiast w kwestii urlopu, po złożeniu wypowiedzenia pracodawca może odmówić jego udzielenia. Pracodawca może podjąć taką decyzję na przykład ze względu na konieczność zakończenia przez Panią bieżących obowiązków lub wprowadzenia nowej osoby na Pani stanowisko przed końcem okresu wypowiedzenia.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.