Home Forums Forum 1 Pitanje

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #2474
  IMihajlovic
  Participant

  Poštovane kolege,

  u prethodnom periodu sam u svojstvu ovlašćenog sindikalnog predstavnika, a po ovlašćenju Izvršnog odbora, vodio razgovore sa neposrednim rukovodiocima o mogućnostima povećanja zarade zaposlenima u skladu sa nivoom inflacije u našoj zemlji koja je u potpunosti anulirala sadašnji iznos naših zarada. Međutim, za sada ne postoji raspoloženje druge strane da izađu u susret našim zahtjevima zbog čega raste nezadovoljstvo zaposlenih.

  Šta su sledećei koraci koje bismo mogli da preduzmemo, a u kojima nam možete pružiti podršku? Da li da odmah idemo u štrajk?

  Sindikalni pozdrav

  #2533
  IMihajlovic
  Participant

  Poštovani kolega,

  zahvaljujemo se na obraćanju.

  Poznato Vam je da USSCG uvijek daje prednost socijalnom dijalogu kao svojevrsnom mehanizmu za ostvarivanje prava zaposlenih i njihovom unapređenju. Stoga, cijenimo da je štrajk poslednja u nizu sindikalnih aktivnosti koje bi trebalo preduzeti, odnosno kojoj bi trebalo pribjeći tek nakon što se iscrpe svi drugi mehanizmi. I ako razumijemo nezadovoljstvo zaposlenih, predlažemo da se još jednom obratite Vašem poslodavcu ali ovoga puta Izvršnom direktoru, ne neposrednim rukovodiocima, te u tom braćanju ukažete na rezulate dosadašnjih razgovora sa rukovodiocima i posebno izložite sve argumente koji su na strani nužnosti povećanja zarada, uključujući posebno: zvaničnu stopu inflacije u CG, činjenicu da Vaše preduzeće posluje pozitivno i ostvaruje profit (zahvaljujući predanosti zaposlenih), kao i podatak da se većini zaposlenih u CG kako u javnom tako i privatnom sektoru zarada povećala u skladu sa stopom inflacije. Cijenimo potrebnim da navedete i uporednu analizu kretanja zarada u konkurentkim firmama budući da te podatke imamo. USSCG stoji na raspolaganju da pomogne u pripremi ovog obraćanja, te dogovora o daljim koracima ukoliko ovo obraćanje eventualno ne bude dalo očekivane rezultate.

  Molim Vas da nas povratno informišete da li ste saglasni sa predlogom. To možete učiniti preko ove platforme ili direktnim pozivom.

  Srdačno

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.