Home Forums Forum 1 Pitanje-molim misljenje

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #2475
  Angie
  Participant

  Poštovane kolege,

  u prethodnom periodu sam u svojstvu ovlašćenog sindikalnog predstavnika, a po ovlašćenju Izvršnog odbora, vodio razgovore sa neposrednim rukovodiocima o mogućnostima povećanja zarade zaposlenima u skladu sa nivoom inflacije u našoj zemlji koja je u potpunosti anulirala sadašnji iznos naših zarada. Međutim, za sada ne postoji raspoloženje druge strane da izađu u susret našim zahtjevima zbog čega raste nezadovoljstvo zaposlenih.

  Šta su sledećei koraci koje bismo mogli da preduzmemo, a u kojima nam možete pružiti podršku? Da li da odmah idemo u štrajk?

  Sindikalni pozdrav,

  #2476
  IMihajlovic
  Participant

  Poštovani kolega,

  zahvaljujemo se na obraćanju i prepoznavanju Konsultativnog centra kao alata za brz i jednostavan pristup konsultacijama sa nama.

  Imajući u vidu ono što ste naveli u svom obraćanju, naš savjet je da prije eventualnog pokretanja štrajkačkih aktivnosti (što bi trebalo da bude poslednja iznuđena sindikalna akcija), još jednom pokažete spremnost na dijalog u vezi ove veoma važne teme za sve zaposlene u vašem preduzeću. Sa tim u vezi, savjetujemo vam da se pisanim putem obratite Poslodavcu ali ovog puta Izvršnom direktoru, a ne neposrednim rukovodiocima, u kom slučaju ćete iznijeti sve argumente koji su na strani vašeg zahtjeva za povećanjem zarada (inflaciju, visinu zarada u konkurentskim preduzećima, visinu prihoda koje je vaša firma ostvarila u prethodnom periodu zahvaljujući upravo radu zaposlenih, kada je i koliko bilo poslednje povećanje zarada i dr). Istovremeno, tim dopisom zahtijevajte prijem na razgovor, odnosno otpočinjanje dijaloga na temu povećanja zarada. U zavisnosti od odgovora koji dobijete od posldoavca, dogovorićemo strategiju daljed djelovanja. U slučaju da vas primi na razgovor i da otpočnete dijalog, pripremaćemo se zajedno za nastup kako bi što bolje prezentovali argumente. U slučaju eventuallnog negativnog odgovora, bićemo pažljivi u izboru daljih aktivnosti (od zborova radnika, jednočasovnog štrajka upozorenja, press konferencija i slično).
  Molio vas da nas povratno informišete da li vam je potrebna pomoć oko pripreme dopisa za poslodavca i svakako da nas informišete o tome kakva je i da li je bilo reakcije posldoavca na upućeni dopis.

  Srdačan pozdrav,
  Ivana Mihajlović

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.